Pagini

miercuri, iulie 1

TOP-ul 10 de miercuri


De azi, in fiecare miercuri o sa avem un TOP 10, din diferite domenii, ca sa ne mai uimim si noi de una alta. Intr-adevar, multi realizeaza venituri pe cai nu tocmai cinstite, si nu multi sunt descoperiti. Insa cei mai semnificativi au fost surprinsi de publicatia Time in TOP 10 cele mai mari pedepse pentru frauda.
Pe locul 10 il gasim pe Eduardo Masferrer, directorul executiv al bancii Hamilton care a primit in 2006 o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare pentru o frauda de 22 milioane dolari.
Tot cu o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare, a intrat in top si Carmen J. Palmieri, pe locul 9, acuzata in 2004 de inselaciunea a 191 de investitori in varsta si pentru furt de grad inalt.
Pe locul 8 este Chalana McFarland, avocat imobiliar, care se mentine tot la o pedeapsa de 30 de ani, datorita faptului ca ea si anturajul sau au falsificat date de identificare si au folosit nume false pentru a achizitiona case care apoi urmau sa fie vandute imediat la preturi exagerate.
Pe masura ce inaintam in top, ajungand la locul 7, trecem la pedeapsa de 45 de ani de inchisoare data lui Daniel Strader, care a pacalit 57 de persoane sa investeasca 2,3 milioane dolari in proprietati care nu existau.
Frederik Brandau este posesorul locului 6, cu o pedeapsa primita de 55 de ani de inchisoare. Motivul: a inselat 4000 de persoane cu 117 milioane dolari. Cum: victimele sale au investit intr-o “afacere” ce presupunea polite de asigurari de viata detinute de persoane cu boli terminale. Frederik a investit banii in masini de lux, elicoptere, bijuterii.
It`s getting hot in here deoarece am ajuns la locul 5 insusit de Will Hoover, consultant financiar, care a primit 100 de ani de inchisoare pentru 44 de actiuni de frauda cu actiuni, santaj si furt. Deoarece era prima abatere, nu i s-a aplicat intreaga sanctiune, adica de 600 de ani de inchisoare. Cata bunavointa!
Suspans, suntem la locul 4, si avem un nume auzit in ultima vreme, Bernard Madoff, fost presedinte al Consiliului de Administratie al Nasdaq, a primit 150 de ani de inchisoare, el producand cea mai mare frauda din istoria Wall Street si anume de 65 miliarde dolari. Deja No Comment!
Locul 3 este posedat de Norman Schmidt, cu o pedeapsa de 330 de ani de inchisoare, pentru inselaciunea a sute de investitori. El avea 72 de ani cand a fost condamnat. Schmidt nu a investit banii si si i-a insusit prin trecerea capitalului sub forma de cheltuieli personale si pentru a achizitiona masini de curse si istoricul hotel Redstone Castle din Aspen, Colorado.
Keith Pound, broker imobiliar, este posesorul locului 2 cu senzationala pedeapsa de 740 de ani de inchisoare pentru santaj, frauda, spalare de bani si transportare de proprietate privata, acesta urmand sa restituie reclamantilor 139 milioane de dolari, impreuna cu alte 12 persoane, insa Pound a murit in inchisoare.
Pe primul loc se afla Shalom Weiss, om de afaceri si consultant, si putem spune din doua motive, pentru acordarea celei mai mari pedepse si anume cea de 845 de ani de inchisoare in 2000, si in al doilea rand pentru ca acesta nu a ajuns inca sa isi ispaseasca pedeapsa. Weiss a fost condamnat in absenta pentru inselaciunea a mii de pensionari. In 1999, dupa un proces de noua luni, Weiss nu a fost prezent la deliberarea juriului si a fost declarat un fugar. A fost extradat din Austria in toamna anului 2000. Cand a fost extradat de catre statul austriac, i s-a promis dreptul la un apel, care ulterior i-a fost anulat. Si pentru ca dreptul lui de a face apel se afla pe rol din ianuarie 2007, acesta nu este nici in inchisoare. Un noroc fenomenal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu